lilla Smålandet Södregård - Småskaligt, äkta och nära dig!

Om oss

Mitt namn är Lina Ståhl. Idén med det här har jag haft med mig i flera år. Men det var inte förrän vi flyttade till en underbar plats i lilla Kalvsvik utanför Växjö som det kunde bli verklighet, och tack vare en av mina allra bästa vänner Bodil Wahlberg som varit en riktig idéspruta och energiknippe som det blivit av. 
                     
Så här går det till vid brodyrmaskinen. En handduk ska få namn.Den 2-3 maj 2015. Var det "Vår runt Åsnen". Alla aktörer runt sjön Åsnen håller öppet under helgen. I Kalvsvik hålls det öppet vid Kalvsviks Lanthandel och i hembygdsgården. På gräsmattan bakom lanthandeln står jag med symaskinen. Jag har även med mig et par av gårdens höns. Men de står bland de andra djuren nere vid hembygsgården. 

Den 6-7 dec 2014 var det julmarknad i Kalvsvik. Broderade handdukar, gästhanddukar, tavlor, spishanddukar och äppelmust fanns vid mitt bord.
Den 20 september 2014  deltog vi på höstmarknaden i Kalvsvik (utanför Växjö). I vårt stånd kunde man hitta ägg, tomater, äppelmos, hallonsylt, tomatmarmelad, plommonmarmelad och inlagd pumpa. Symaskinen var med och jag kunde glädja beställare efter en stunds väntan. Som det ska vara! 
Tack alla  kunder som kom och köpte av oss!

Den 27 juli 2014 var jag och symaskinen i Lönashult, på Hjortatorps hembygdsdag. 


Säsongen 2011 hade vi 80 värphöns. Då kunde man få bli hönsfadder hos oss. Vår 2015 har vi  10  hönor i trädgårdens hönshus. Nu har vi inga hönor alls. Men det där vet man aldrig.


Dagens höjdpunkt. Hur många ägg var det idag?
Lästips:
Lena Bengtsson bloggar om livet på landet
 http://kackelpalillegard.blogspot.se/

  Site Builder och visitkort från Vistaprint   Skaffa din egen GRATIS hemsida